Wouter Gremmen is in 1980 gestart als technische man bij een Belgische leverancier van machines en apparaten voor de kunststofindustrie. Het dienstverband heeft geduurd tot 1988. De Belgische firma verloor haar grootste agentschap en trok zich terug van de Nederlandse markt.

De Deense firma BOE-THERM wilde de samenwerking graag voortzetten en zo ontstond GREMCO in 1988. Ook andere Deense fabrikanten van randapparatuur voor de kunststofverwerkende industrie waren geïnteresseerd in de Nederlandse markt.

Zo werd het mogelijk, dat GREMCO vanaf het begin een ruim leverprogramma in randapparatuur kon aanbieden. Het Deense merk Alu-scan deed vanaf het begin mee. Later is deze naam door overname en fusie gewijzigd in Stougaard-Aluscan.

Vanaf 2003 kwam CONTINATOR het leverprogramma van GREMCO versterken. In 2009 kwam Stougaard-Aluscan onder de paraplu van Continator Plastic Machinery.

CONTINATOR is in de eerste maanden van 2020 overgenomen door een grote Deense partij, de firma ECM Industries A/S. Een nieuwe kans op verdere positieve ontwikkelingen.

In 2004 kocht GREMCO de rechten voor de productie van flowmeters van de Zwitserse fabrikant TREFF. Onder de merknaam TRF-flow worden deze flowmeters door GREMCO op de markt gebracht.

Door de intensieve kontakten met Deense bedrijven kwam STENHOJ, fabrikant van oa compressoren, met de vraag of wij ook hen in Nederland zouden willen vertegenwoordigen.

Al ruim 30 jaar heeft GREMCO zich sterk gemaakt voor kwalitatief hoogwaardige producten tegen een aantrekkelijke prijs. Bij ons is randapparatuur geen onbeduidend hulpapparaat, maar hoofdzaak. Doet de randapparatuur het niet, dan staat immers de hele keten van dure apparatuur stil.

Service staat sinds de start van GREMCO met hoofdletters geschreven. Altijd kan er iets fout gaan met een geleverd product. Het gaat er echter om hoe je de problemen oplost. En dat mogen wij wel zeggen, is altijd goed gelukt.

Graag tot ziens, Wouter Gremmen