Nieuwe serie mobiele koelers "COOL 3-32"
 De continu stijgende waterprijzen en de steeds scherpere milieueisen, maken het noodzakelijk steeds hogere eisen aan industriële koelapparaten te stellen.
 De nieuwe verrijdbare koelunits van BOE-THERM komen aan deze eisen tegemoet door:
                       * nieuwe compressor technologie
                       * toepassing van goedgekeurd koelmiddel
                       * energie besparende constructie
                       * vormgeving

 De nieuwe serie "COOL" omvat  units van 3 kW tot 36 kW. Voor alle typen is het uitgangspunt, dat het proceswater voor 100% wordt hergebruikt.
 In de nieuwe serie "COOL" worden scroll compressoren toegepast. Door hun speciale constructie hebben deze compressoren ten opzichte van zuiger compressoren veel minder bewegende delen. Dit betekent minder onderdelen, die aan slijtage onderhevig zijn en een lager energie gebruik.
 Een ander energie besparende factor is de toepasssing van extra grote condensors. Hierdoor is ook bij hoge omgevingstemperaturen een goede werking van het koelapparaat verzekerd. Door de extra grote condensors werken ook de compressoren onder de best mogelijke omstandigheden.
 Bij alle "COOL" units zijn de condensors aan één zijde geplaatst, waardoor er slechts aan één zijde een luchtinlaat vereist is.
 Alle verrijdbare "COOL" units zijn zowel automatisch als handmatig te vullen. De ingebouwde watertank is vervaaardigd uit roestvrije materialen en zorgvuldig geïsoleerd aan alle 6 zijden. De maat van de tank is afgestemd op de koelcapaciteit van het betreffende type.

 De koelunits met de grootste capaciteit zijn uitgerust met dubbele compressoren, die stapsgewijs worden ingeschakeld, waardoor een stabiele temperatuurregeling bereikt wordt.
 De microprocessor wisselt automatisch de start volgorde van de compressoren, zodat elke compressor een gelijk aantal bedrijfsuren maakt.
 De nieuwe serie "COOL" is voorzien van Grundfoss pompen met een hoog rendement. De gebruikte afdichtingen zijn allen afgestemd op het temperatuur-bereik en het koelmedium.
 In relatie tot de koelcapaciteit van het desbetreffende type is de pompmaat groot, waardoor een goede koelwatercirculatie onder alle omstandigheden verzekerd is. Dit is alles bepalend voor een goede temperatuurbeheersing van complexe processen.
 De nieuwe, hoog functionele vormgeving van de verrijdbare "COOL"units, betekent een verkleining van de buitenmaten in relatie tot de capaciteiten en tegelijkertijd zeer gemakkelijk onderhoud, dankzij de eenvoudige en overzichtelijke constructie.
 De serie "COOL" biedt verder een verbeterde versie van de door BOE-THERM zelf ontwikkelde microprocessor besturing, inclusief onder andere een service urenteller.
De nieuwe "COOL":

      - minimaal waterverbruik
     - minimaal energieverbruik
     - milieu vriendelijk
     - stabiele koelwaterlevering
COOL 3 -32